Roomate Aku Penipu







Assalamualaikum ....

Hari Jumaat yang berkoya-koya kat uma sewa. Not so much as thing, bangun pagi makan siap-siap dan pegi Cais. Cari bahan assigment. Dulu duduk kolej sangat rajin pergi tidur dan lepak di luar kelas, terus Pengarah kolej hantar duduk sewa luar. Tak payah kau nak acah-acah aktif kolej lagi. Padan la muka. Tapi ok saja, pengalaman what? mana nak cari, Kat sinilah. dengan kawan-kawan. *cuba nak fikir positif.

4 5 jam di Cais, semua nak balik. penat. Balik jalan kaki ramai-ramai. walau jauh, tapi layan. sebab itu juga lah kasut 4 bulan sekali kena beli baru. tapak kaki dah haus. Makcik dua orang singgah kedai beli barang. aku dan si rabun balik dulu. Aku baru balik game, badan berat macam nak demam. barang rumah, e,g : bantal sabun semua tak beli lagi. Sem baru buka. diorang dah start seminggu lepas. tapi aku mana ada, pegi game.

Balik rumah letak beg dan ngeteh tengah rumah dengan semua. Tett tett. Message. *Tunggu luar. baru balik kan, barang tiada apa lagi kan? saya dah belikan awak bantal. yeayy. Jimat duit dan masa. Masuk ke rumah, disambut pula dengan air nila + yogurt + belacan+Nescafe + tepung. Luv with roti kering. Besday 1st di uma sewa. Mekaseh kek, “air mawar” n kad itu  =)



Birthday Aku ke 21

Assalamualaikum ..

Birthday girl tengah ada tournament silat. Jauh dengan famili, kawan kelas tapi dekat dengan Coach Rani dan pengurus Embok. demi Unimas lah konon nya. survivor gila, datang dari jauh 4 orang. Uni lain datang bawak geromblan dua tiga bas. 

Bila tengah malam, call dari makayah, kawan kelas, kawan rumah wish birthday. Thank you! Cik Apit paling cepat. sebab dia silap tarikh. haha. xpa lah, janji masih ingat kan.

malam besday p jalan at bukit bintang. cuci mata. cuci otak tok fresh game esok. sape suruh buat game dekat Times Square(TS), malam birthday coach dengan pengurus bawa g jalan. Siapa suruh bagi elaun awal kan, siapa suruh buat event dekat shopping mall kan. 2 in 1 lah. hari ni cuci mata dulu, esok kita game sampai pengsan. 





Birthday jauh dengan famili. jauh dengan kawan. Cuma dengan pekik orang kt gelanggang. Sedih. Tapi diorang saja ambil hati. Waktu breakfast Embok (pengurus ) belanaj. Lepas game Amer belanja Mcd. yeayyyyy !! dan penutup malam, abang Rani belanja makan. Hari aku hidup dengan makanan yang banyak. Terima kasih kasih bear.


Seminggu menghadap tournament. Sarawak terus pergi game. tak sempat lah singgah Perak. Dari KL terus balik Sarawak. Hadiah birthday, got second place from 10th atlet. Alhamdulillah.

Hadiah birthday mungkin. Happy birthday Ila.


Instagram

More

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...