Anugerah Mapu Unimas 2012

 Assalamualaikum

Malam aku biru.dan haru biru.event Unimas setahun sekali, n i’m invited.sebabkan tema biru+putih, aku buat kelainanan.lain dari yang lain tuk tema malam tu.pakai pelangi.tapi aku tahu,sebelum aku kelua dengan pakai macam tu aku akan ditomoi versi beregu dari rakyat umah.so aku xjadi pakai pelangi.biarlah aku beralah.walaupun niat kat hati saanngggaattt nak pakai kaler pelangi.*sumpah poyo.sila sepak laju2*.

Dapat satu tiket.tapi demand mintak lebih.konon nak bawak satu rumah.tapi tak dapat.dapat bawak sorang ja.sori raksasa2 jadian (hosmet) semua,lain kali pulak.dapat extra satu ja.pegi dengan gemok.aku hepi.aku nak dia pun taw aku hepi dengan apa aku buat,main sukan.nak dia nak nampak apa selama ni aku buat.jugak tuk ngelakkan aku jadi alien di tempat makhluk2 cantik +ensem.tapi kami cantik+ensem malam tu.tapi muka still innocent dan muka alien.ahh perasan.alien yang pakai tudung zebra, sluar kaler biru.*aku lah tu*.

Budak2 sekolah berdua ni pon ada.bagus jugak.tak lah bosan.ohh aku lupa,dorang kan Exco Fakulti,memang la ada.walaupun duduk jauh,tapi tetap berutau-utau *sembang jarak jauh kata orang Gopeng*.

Part makan aku suka.orang sebelah tak nampak mata aku bila aku makan.bukan sombong.tapi sebab aku akan tengok pinggan ja.maap orang depan,sebelah atas dan bawah.niat datang nak mengabiskan lauk yang ada dan bergaya.point mintak seluar baru dengan mak.

abis ja makan,gemok ajak balik.ehh ! macam oke ja.baru terpikir nak balik, aku dengar nama aku dipanggil.errrrr aku?oke saya menang.ALHAMDULILLAH.tak sia-sia.tak sia-sia nak pegi sini pon bertelagah.haiyoooo  berkali-kali.tapi tak rugi datang.mood saya bahagia malam nie.balik terus kol mak&ayah.saya gembira.tenkiu Allah.

berdiri di sebelah orang gemok untuk nampak kurus

anak fakulti yang terlepas

alien biru yang gemokk

rezeki saya.alhamdulillah :)


Lupa

Assalamualaikum

Kelas tmx2.merajinkan diri bangun pagi walaupun mood macam beruk.gara-gara perut meragam makan ikan jeti yang extra pedaaaaasss.dapat rasa bibir aku macam negro,tebal 8 inci malam tadi.

Da lewat setengah jam tapi jalan kedek-kedek muka itik serati yang innocent.macam takda papa.nampak bus.kata dia,tak nak naik bus yang nie.driver dia tak hensem.yang tulah,driver hensem.blurr.kalau muka x hensem xboleh sampai ke?rasa macam nak sepak minah nie laju2.

Muka bangga bila naik bus.ekon econ laju gileee.tido memang layan.pejam mata pun jadilah.tetiba ada suara kat belakang seat aku.

Lelaki 1 : eh naik bus?
Lelaki 2 : aah. (then senyum aku agak)
(mestilah bus.dah tu, nie kau tengah naek ap?relrover?van jenazah?)
Lelaki 1 : kelas ek?kelas apa?
Lelaki  2 : errrmmmmm .. entah.aku lupa.tapi aku tahu arini ada kelas.

Hah?ada jugak orang yang lagi innocent dari aku hari nie.sampai boleh lupa kelas.

Sampai kelas orang takda.ehh mana semua orang.tak da notis cakap kelas cancel aku rasa.ohh lupa, da pukul 9.kelas da habis.aku lupa kelas pukul berapa.

Kita Cuma Hamba.Rahsia Kita Tak Seteguh Rahsia Allah

Assalamualaikum


1) Allah merahsiakan keredhaannya kepada hambanya yang taat agar hambanya itu tetap terus berbakti atau taat.

2) Allah merahsiakan turunnya Lailatul Qadar di bulan Ramadhan agar hambanya selalu berusaha untuk mencapainya dengan bersungguh-sungguh tanpa mengingat atau mengenal atau merasa bosan.

3) Allah merahsiakan wali – walinya atau hamba hambanya yang soleh kepada orang ramai agar mereka tidak dipuja – puja atau disembah-sembah disebabkan oleh kemuliaannya kerana wali – wali Allah itu tergolong orang yang mempunyai kelebihan ilmu.

4) Allah merahsiakan umur seseorang hamba agar ia selalu bersiap sedia untuk mati dan rajin beramal yang soleh

5) Allah merahsiakan tentang keutamaan salatul wusto atau sembahyang yang utama daripada solat solat yang lain agar hambanya itu tetap rajin dan berusaha mencapainya (Salatul Wusto)

6) Allah merahsiakan tentang siapa jodoh kita nantinya agar hambanya mencari jodoh.

Hebat kan rahsia Allah.kita manusia takkan pernah terfikir dan xboleh fikir hebatnya Allah.barulah masuk dengan lagu Tak Tercapai Akalmu bak kata Elyana.


Instagram

More

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...