Otak yang jugak sudah ditawan.


Assalamualaikum
Hari ahad.macam biasa.duduk rumah buat esaimen.bila malam baru nampak dunia.perut terasa nak makan lua.ditemani cik raksasa dengan cik kodok.cerita apa ye yang best untuk di tonton hari ni.satu pun tak masuk jiwa raga motor aku.ehh,korang perasan tak bila hari sabtu dan ahad memang tak de cerita best kat tv..

Lagi-lagi hari ahad.cerita apa yang concert v.cerita indonesia je kat semua siaran tv.astro pun sama jugak.kadang-kadang budak sekola rendah sanggup xpegi berkubang kat mana-mana parit sebab nak tengok cerita fiksen indon.anak kecik sanggup merajuk xmakan sebab bapak dia nak tengok berita xtengok cerita indon dia.

agaknye orang yang kerja kat stesyen tv tu ingat orang indonesia dan bangladesh je yang tengok tv pada hari sabtu dan ahad.orang malaysia semua tak de kat umah.kat kedai jugak.orang Malaysia tak da cuti kat negara sendiri.sebab tu cuma ada filem hindustan dan drama indonesia je..

dari aku yang tensen




Masum 2012 , Unimas Tuan Tanah


Assalamualaikum

Berehat seminggu kat rumah.main bersama si katak dan si raksasa hantu pedas.plan awal duduk rumah buat method dengan esaimen lain.plan akhir,duduk kat timur jadi crew masum.plan macam bangle.lain plan lain buat.pegi awal pagi balik petang.kenapa aku dapat crew game outdoor?ahh tak sukaaaaaaaa.jadi crew 5 hari.duduk bawah panas.dan aku dah jadi anak orang minyak.kalau orang minyak tue beranak la.deep-deep to heart aku tak suka games nie.*ohh kejam aku rasa*.games yang maen pakai mental.serius tak suka.main kena senyap pulak.tak fakulti seni dan kreatif langsung.

Jadi crew boleh gemok.makan ditanggung halal siang dan malam.kerja x banyak pun.makan ja.masum start hari isnin.bagi yang game liga start sehari sebelom,ahad lah.hari isnin opening.unimas kaya.opening memang gah walaupun banyak kalah.best kalau main tempat sendiri.tapi sayang xdapat join masum kali nie sebab terikat dengan praktikal.dasar jebon.*jebon : sejenis binatang +alien yang comel*.aku jeles.sebab xdapat main tapi jadi crew ja. Huarghhhhh.takda rezeki,next time pulak.

muka-muka urus xberapa nak setia dan opening masum











Kami juga minah rempit


Assalamualaikum

Uihh lenguh tangan.lama xtulis entry.maka skill mengelecek jari2 di keyboard makin kurang.da tak laju.sem 4 makin jugak ke pengujung.makin bz,eyeburg makin besar dan makin gemok.itu pasti.sem 4 sem killer.sem orang x rupa orang.sebab sibuk nak cari tempat praktikal.ohh ambil lah saya,ambilah saya.sesudah mengabeskan duit call merata riti akhirnya tempat praktikal settle.production house sederhana.prod sepupu prod KRU.

Kelas hari selasa.borang praktikal kena hantar p pos ofis.angin sepoi-sepoi x reti bahasa tetiba.hitung kira kali ganda,walau tsunami melanda kena pegi juga hanta.lari pegi pos ofis lepas kelas method.balik dengan sarifudin.ohh hujan.kami nyanyi lagu hujan dengan sarifuddin.sampai pos ofis.akak kaunter bengkeng.tanya sikit nak jelling-jeling.sakit mata ka kak?tanya lebih-lebih nak rentap2 barang.nak kerja tak nak tu?ohh mungkin penat layan customer yang ke 1123 nie.*no giliran aku*.abaikan ja.walau hati sakit.janji borang aku dah setle.hujan makin lebat.dok fikir-fikir.nak redah ka nak tunggu.kelas Cik Haslina pukul 2.sekarang 130pm.mesyuarat dengan si katak.oke balik.stat sarifudin.vroommm lajuuuuuuu ….............................

tiba-tiba

ada yang cium.ke aku yang cium dia.sedap tak kena cium or mencium?bau tayar hangit.ohh jalanraya,I love you.mencium jalanraya.ohh sedap jugak jalan Sarawak ni.nak elak motor depan punya pasal.haiyaa apek aaaaa.sebab kau kami cium jalanraya.macam cerita dalam tv.kami pelakon yang eksiden.kereta belakang makin banyak.mana si katak nie.muka aku xtahu nak kata.nak nangis,nak hentak2 kaki,nak terkencing,semua nak lah.syukur masih bernafas.si katak juga kulit kalis jalan.nasib kaki luka sikit.si katak macam naik troller atas jalan.aku cuma terseret bersama sarifudin.sarifudin juga selamat.

selasa 03 April 2012.aku tak lupa.



Instagram

More

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...