Hakikat Sebenar Siapa Penunggu Jalan Tabuan


Assalamualaikum

Malam jeng jeng jeng bersama cik kodok dan cik raksasa.malam kami bersama penunggu jalan tabuan jaya.siapa yang pernah lalu sini mesti tahu yang tempat ni keras.dan malam tu, malam april aku jugak rasa benda yang sama.ya,tempat tu memang keras.apatah lagi kami yang lalu ditengah malam.keras ya keraas.keras dengan jalannya,keras dengan simen konkritnya.*puihhhh.

Plan A jadi plan Z.apa pon tak jadi.konon tension sebab esaimen tunggu turn dan ambil nombor ja nak habiskan.tapi diri sendiri buat macam mesin rosak yang tak mahu jalan.tension ja lebih,kerja mana tak jalan.macam kentot tak lepas.konon kua sebab nak ambil mood.minggu last keluar sebelum berhempas-hempas kertas esaimen dan keyboard lappy.tengok wayang dan makaannnnn.maen game sikit.*harap mak xbaca dan xtahu apa aku tulis nie.*

Balik hanta cik Gemok,keluar pegi airport.ambil mood nak balik.cewaaahhhhhhh….puihhhh muntah ijo. Nak berjalan dan mengabiskan minyak kereta sebenarnya.ehh lupa,kami keluar balik sebab kereta free dari abang yang sewa.ingat senang nak dapat, jadi kami keluar lah.*muka tak bersalah walaupun dah buat salah besar*.keluar dan keluar.bila badan rasa macam dihempap gorilla tua,penat baru tahu jalan balik arah mana.

Dalam kereta,tiba-tiba…bala dah sampai.tayar kereta pancit.rahsia negara keluar tanpa pemberitahuan akan terbongkar.nak call gemok confirm kena marah.call orang rumah dia suh datang lagi takut.call la orang nie.konon boleh percaya rahsia nanti selamat.tapi ..tak boleh percaya juga.cukup la sekali tue ya manusia.takda lagi.kami diam sejuta kata dalam kereta.*aku up,tak nak seribu.tanpa ada bunyi kereta lalu lalang,tanpa ada suara radio.senyap.
Duduk dalam kereta diam-diam.tunggun bidan penyelamat sampai.naseb baek ada.dalam kereta tak nak cakap apa-apa sebab tak nak tempah bala lain.sebelum aku dibunuh dan dicekik beregu dari cik kodok dan cik raksasa baik aku diam.mungkin dorang jugak fikir benda yang sama.bidan dah sampai dan kami selamat.fuhhhhhhhhhhhh ….tragedi april.11 haribulan ya.hari Rabu.tak lupa.suka bila ingat balik esoknya tapi lusa nya tak suka.kena marah.what the kentot.huh

Dari kami penunggu jalan



1 comment:

Instagram

More

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...