8th Annual Mini Film Festival, Cinematography Unimas


Assalamualaikum   

Tahun kedua sambut mff kat unimas.malam yang pasti semua budak serta orang tua berlagak budak nantikan.espekilly dan basically budak2 sinema yang ratu bergambar.aku lah tue salah seorangnya.kami buat set untuk malam tue.so sukahati sukajantung kami buat tema apa.tak suka jugak lah.tema kali nie 1950an.zaman a go go.zaman orang lelaki macho di seluar.semakin besar bokatnya semakin macho lelaki tu.hipotesis dari simuka mintak kaki.
Banyak benda baru aku dapat dari buat set design.kalau dulu naik kereta keluar kepala pon,hoiiii masuk kepala!nak mati dilanggar lori ke?kata mak.tapi nie aku dah naik lori.jadi batak.tak pernah la katakana.

Salah satu benda lain yang dapat bila buat benda nie,aku dah tahu beza spanar dengan playar.rasa bodoh dengan diri sendiri.belajar sampai ke Sarawak tapi spanar dengan playar pun x boleh nak beza.2 minggu sebelum berlangsungnya event,bertekak perkara biasa.pasal benda kecil akan jadi besar sebab semua orang penat buat kerja part masing-masing.tahun 3 sinema dengan management,tahun 2 dengan set design nya, tahun 1 dengan bekapnya.

sebelum event


                
            










malam Mini Filem Festival kami 






setiap kapal ada seorang ja ketua.sama macam event kami yang baru habis, dalam satu event hanya ada seorang yang boleh lead kami semua, selain Production Manager kami.satu-satunya yang boleh, Miss Bernice Helena.when she pull the STOp, dat mean our class with his also end.she will go back to Finland forever and leave us here.sekarang dia dah pergi pun.sebelum pergi haritu, aku sempat say thank you untuk semua advice yang dia bagi aku pasal relationship aku kat sini.thank you Miss, u are like a mother and lecture to me when i here.have a safe journey to Finland.





No comments:

Post a Comment

Instagram

More

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...