Tahun 2012, Hari Pertama Ramadhan


Assalamualaikum

Aku boleh ketawa guling-guling.niat di hati yang disimpan seminggu sebelum hari pertama puasa termakbul.mekasih bos kerana memahami.siap dapat extra cuti sampai hari isnin.yang ni bos peril ke ape?tapi kami tak kisah sebab kami dah dapat cuti.
Malam puasa ayah datang ambil kat Batu Cave.maknanya sempat la sahur dengan family.untungnya sebab semua anak mak ada,adik beradik aku lah.ingat senang nak kumpul reramai?

Balik kampung.Gemok sahur sensorang.tak cakap awal-awal nak sahur sama.



Kerja Macam Orang Gila Lagi


Assalamualaikum

Lepas shoting dengan radius one kami diculik dibawa ke ofis balik.bos suruh ikut production sendiri pulak.shoting untuk rtm.production kedua untuk minggu nie.2 production dalam masa 1 minggu.dah kerja macam orang gila.hari jumaat lari balik ofis then ikot shoting 3Line Media pulak.beralih dari Radius One ke 3 Line Media.kami cuti-cuti ke Pahang Darul Kuih Makmur.kerja dalam bercuti.

crew production yang happening


ikan patin Pahang 



birthday Syed Abdul Muiz 


Ohoiiiiiiii iluv Temerloh





Tak Gila Tapi Kerja Macam Orang Gila


Assalamualaikum

Masuk minggu kedua praktikal.okeh,ada lagi 6 minggu.pastu boleh balik raya then cuti puas-puas sampai lebam bengkak dan sewaktu dengannya.lepas roadtour di Behrang,hari snin masuk ofis.mata macam mata panda nak beranak.lebam semacam gara-gara masa tidur yang tak sekolah.layan ja.kadang-kadang nampak bos macam 2.ada kembar ke bos nie.hari selasa diarahkan untuk follow shoting production lain,Radius One.

Radius One yang buat cerita Ramdahan Terakhir,Sindarella dan apa tah lagi.kalau korang familiar la dengan tv,mesti korang tahu yang mana satu.macam company besar.abang-abang kat dalam prod nie pun besar.lalalala.first ikut shoting bersama retis-retis yang cool like a Nabila Huda, Mustapha Kamal, Elli Suriati dan banyak lagi.kali nie kami ikot shot untuk cerita yang nak bakal tayang raya puasa nanti, 7 Ramadhan.

Kena tengok tahu.wajib.sebab,sebab,sebab .. aku kena paksarela berlakon.aduh la!rasa nak bunuh diri,dulu projek rtm kat serikin aku boleh lari.kali nie tak boleh lari sebab kami di bawah arahan bos,practical student must learn.ohoooiiiii cik mek molek.rasa nak bunuh diri darjah keempat.ahh layan.dari jadi pelakon yang tak berapa nak sekolah sampai la jadi technical part.apa ja yang aku tak panjat.

Kerja dari hari selasa sampai hari ahad,straight.kerja,1st shoting  sama pengarah drama terbaik Shahrulezad .humble pengarah nie.style pengarahan cool gila.waktu mengarah,mengarah.time pelakon tengah amik mood berlakon dia sempat main game lagi.jugak bersam crew-crew yang sporting dan ramai.contoh macam prop depart.crew setia Mamat Khalid.



Roadtour di Highway Behrang


 Assalamualaikum

Hah da seminggu mempraktikalkan diri.macam cepat pulak rasa.macam tak caya pulak.tinggal lagi 7 minggu.kira tue.seminggu baru praktikal minggu nie dah balik kampong.apa pun tak boleh kata bos kuh.arhhhh ..apa ada hal.balik kampong sebab ada hal.hal kawan-kawaan.hah gila la kalau tak balik.

Gerbang gerbong kawen kawan.ada nasik minyak kawan lak tue.hah pastilah aku balik.mana boleh tak balik.2 orang dah jalan.*kawen lah*.tinggal kami yang bz berkerjaya nie lah konon lambat sikit.takpa-takpa hero heroin selalu kalah dulu.selamat pengantin baru Tiha bersama sapa tah nama lakinya, tak berapa nak kenal lagi.

Hari ahad balik Kolumpo.balik balik malam konon jalan sejuk.sekali hah,jem roti gardenia menghadap ke kolumpo.jangja boleh sampai 2 jam dah jadi 4 jam.tambah dengan kejadiannya lagi.kejadian yang,aduhh…

Cik sebi kepunyaan adik gemok aku disodok dari belakang.maka jadilah kami penunggu jalanraya di behrang.duduk tepi divider keta lori moto *semua lalu*.hoooiiii ! apa hon-hon,ngat kami jual kacang putih ka.lepas setle kisah tepi jalan kami keluar highway slim river.buat police repot.aduh,bercinta menghadap abang polis nie.sempat pulak pergi minum lagi sementara kami buat repot.hoiyt,kami esok praktikal tahu tak praktikal.*ayat kat tekak yang tak lepas*.

Pukul 2 kami sampai depan umah.muka semua macam tempoyak basi.simpan tenaga untuk besok. terima kasih cik sebi.


Masa Mempraktikalkan Diri


Assalamualaikum

Rasa baru semalam aku post entry aku tak nak praktikal.tahu-tahu hari nie dah masuk ofis start praktikal.apa ke gila.cepat benor datang nya benda yang aku tak nak.kalau benda yang nak gila lambat la haihh.

Dengan berbekalkan muka yang innocent,kami masuk ofis.tunjuk muka suci dari unimas.apa pun tak boleh.masa untuk memperkenalkan diri dengan encik.ohh lupa,bos.kena sekolahkan lidah ni dengan bos.konon dah keja nie,selamat tinggal kelas untuk 3 bulan.selamat berkerja pergi pagi balik pagi juga ila.

hari pertama pegi praktikal 




Semester 4 Dah Pergi


Assalamualaikum

Pejam celik pejam celik dah sampai hujung sem 4.nasib baik pejam pastu celik, kalau pejam tak celik-celik alamat entry yang ni takda la dipublish.dengan penuh kesabaran dan kadang-kadang tak sabar tunggu flight.kat rumah tinggal aku dan makcik elsie.yang lain semua dah sampai kampong.shit.kami tertinggal flight.tak pa balik lambat,sebab balik dengan si Gemok.

Hari nie 22 jun airasia dah panggil.hah,sayonara to Kuching.tak memandang aku 3 bulan 
nie.flight pukul 2pm.dengan menaiki yang disewa oleh Abang Zaki ngan Abg Dol *ayat yang gila keji*, kami pergi airport pukul 11.duduk tengok orang lalu lalang,masuk mcd dan keluar,flirt bersama abang polis airport, ohh semua nie biasa.sebab aku benci menunggu flight,kami menjadi flirt.hahaha.

I believe I can fly.akhirnya, Holla Myamor Kolumpo.kami sampai then ambik luggage.makayah tunggu di luar.kenapa aku pulak rasa takut.si Gemok lagi takut mungkin.aku kena cool then he can cool also.seret beg pelan-pelan dan senyum.salam pertama dari gemok dilhulurkan pada mak dan ayah.i smile luas-luas.tenkiu darl.u already prove to me.


Instagram

More

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...