Trip Sinema Students To Sarawak Museum


Bercinta dengan sejarah.

Dah namanya kelas dokumentari. Segala sejarah kau kena tahu. Sejarah sejarah dan sejarah. Ingatkan masa Tingkatan 6 last pegang buku sejarah. Rupanya ada lagi dan lagi power.

 Dulu kau belajar sejarah untuk masuk universiti. Sekarang belajar sejarah untuk habiskan pelajaran kat university. Tapi sejarah. Ohh damn. I hate History.

And now I must learn about Sarawak History. About their culture, social life, and etc. 






Rumah Manis Rumah


“dik dah sampai”.

Pandang kiri. Senyum. Itu dah menjawab ayat penyata orang sebelah. 1 jam 45min perjalanan ke Kuching dari Kl. Sepanjang itu jugak duduk berbual yang entah apa-apa dengan orang sebelah. Mungkin si Hensem teruja dapat duduk disebelah Si comot. The Macho and the Beast. Gatal

Semester baru di rumah baru. Orang pertama masuk berbanding housemate yang lain. Mereka lambat sehari. Means aku senior dalam rumah ini. Jangan buat hal. Ini amaran keras sekeras batu lesung di Everise.

Suasana baru. Warung dan bising. Dulu senyap sini sampai jiran blok yang dihujung boleh dengar. Rumah baru. Jiran-jiran yang tak kenal. Hujan lebat. Macam cerita Nang nak. 


Kunci Rumah. kerna rumah adalah rahsia


Perasaan yang keliru


Hari last. Masa untuk ke fasa baru. Bukan ke  alam baru tapi fasa baru.

Kalau alam baru maknanya mati. Kalau mati maka entry ini tak akan keluar kat sini.
Keliru dengan perasaan ini. Ketika ini. Kerna tak tahu nak sedih ke nak happy. Hari last kami.

Kalau sedih takkan kami bersemangat bersiap dan datang ke ofis hari ini.
Kalau suka kenapa rasa hari ini jam dinding bos macam pusing 200km/j
Hariku keliru.


Times always running out. Wether you notice that or not. 2 bulan sudah kami mempraktikalkan diri kat sini. Time to say goodbye. Meet and break is a normal human institutions. We must accepts. 


Our big boss : Encik Harris Ahmad Shah

                                          

See u later 3Line Media


Instagram

More

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...