Tunang : DIY atau Tempah

Itulah. Dulu waktu mak, kakak, makcik, nenek kau dari langit ke7 datang sibuk gubah hantaran orang, kau sibuk terkinjit-kinjit kat dapur membaham lauk kenduri dalam periuk. sudah kenyang, kau buat muka tak bersalah duduk bersila kat depan buat muka suci. puihh! 

then jangan haraplah kau nak tolong memegang gunting, pisau, tak pon pistol glue. makcik sebelah dok menjeling kau. orang tengah sibuk berapa cm benang nak guna, kau sibuk terkekeh-kekeh, mengscroll fb. tutup fb, instgram. pastu twitter.

sekarang dah masa kau. baru pandai muka, baru sibuk nak mencari knowledge. kalau boleh aku nak yang simple but nice. tunang ja, jimat. guna apa yang ada. jadinya, kita perah idea. selamat berDIY dan selamat lah bercikgu dari University of Google.


Contoh-contoh design yang ada :



Tema warna purple and tapak bawah hantaran warna kelabu. aku suka warna bantal tu sebab pendapat aku warna dia just nice and look modern. pada aku la. aku tak tahu la korang. taste lain-lain kan. 



Yang ni warna soft pink. kalau hantaran belah perempuan okey laaaa leh guna. nampak suci dan bersih. Penggunaan box tu pon aku suka. nampak kemas


Kalau nak tengok contoh contoh hantaran lain, korang google la. sebab ni contoh hantaran yang aku ja suka, hehe.









Transformasi Umur


Baru masuk hari keenam tahun baru 2015. macam baru semalam kau habis belajar form5. macam baru semalam kau terkinja-kinja lompat baling topi pinjam Uni kau yang tak semenggah. 

sekejap ja waktu jam berjalan. macam kau tak caya umur kau dah angka 2#. masa untuk fikir kejalan lagi serius. dulu bukan tak serius, serius jugak, tapi on off yang lebih nya. 

2015, hwaiting!
Instagram

More

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...